What is Error code=00000002?

Author Message
John 10/13/2004 04:17 pm
Hi All,

I am trying to download a site. OE attempts to start the download, and stops after only one file is downloaded. The following message is in the Message Log Window:
Error reading from file: c:\download\https@www.webphotoschool.com\Lesson_Library\_0.99_Lessons\index.html.primary Error code=00000002
Does anyone know what is wrong?
Thanks,
John
Oleg Chernavin 10/14/2004 08:34 am
The link loads well on my computer. Do you have enough free disk space and you can write files in the c:\download\ directory?

Best regards,
Oleg Chernavin
MP Staff
John 10/14/2004 02:44 pm
Hi Oleg,
The disk has plenty of space and the directory appears writeable.

I am able to view the page on the internal browser. I am, however, behind a firewall/proxy (which I have set up in OE) - not sure if this makes any difference. When I start the download, the directory structure (including the .WD3 file) gets set up in the downloads directory - but the .index (and other files from web site) do not get written and the whole download seems to abort.

Any other suggestions?
10/14/2004 09:00 pm
> The disk has plenty of space and the directory appears writeable.

You can write and read any files in the download directory with other programs and without any problems?
You don`t have thousands of files in the directory (directory overload)?
This is strange...!?

Have you tried to change the download directory?

Create a new folder (Ctrl+Alt+N)
Folder download directory:
Check "Enable"
Change the path; I would recommend to choose even another partition (if you have more than 1 partition ;-)
d:\download\test
Create a new project in this directory (or move the project to this directory)

Does this work?

If not, you could try to disable some programs, which are running in the background (i.e. AntiVirus-programs, ...)
John 10/14/2004 10:06 pm
The directory is clean (nothing in it) and is writeable from other apps. I tried disabling all background programs - no luck either. I also tried creating a new download directory - still no luck. I only hava a single partition :(

BTW - my system is a very clean XP system. The OS was just loaded last week and should not have a bunch of "extra features" associated with it...
10/15/2004 01:40 am
Do you get this error message by starting any of your projects?
If it`s only this project, which doesn`t work, you could let us know your projects settings:
Select the Project, click on the Copy button. Paste the Project setting in a new message.

I don`t have much more crazy ideas in order to fix the problem!? ;-)
Perhaps: Scandisk; cleaning the Temp directory, installing the current beta, ....
But I guess, something else is causing this problem...

OE Enterprise beta:
http://www.metaproducts.com/download/betas/oee1824.zip

OE Pro beta:
http://www.metaproducts.com/download/betas/oep1824.zip
Oleg Chernavin 10/15/2004 01:10 pm
Could you also enable the detailed logging (uncheck Pause in the Log Window) and let me know the whole log of this file download?

Oleg.
John 10/19/2004 06:04 pm
HTTPS0: Connecting to host www.webphotoschool.com...
HTTPS0: GET /Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html HTTP/1.1
HTTPS0: Accept: */*
HTTPS0: User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322)
HTTPS0: Cookie: cookie_test=please_accept_for_session; osCsid=0bf200654cfe5a97c333bb8de56aa213
Here is the logfile - I`ll try another project to see what happens (2nd post)

HTTPS0: Host: www.webphotoschool.com
HTTPS0: Host www.webphotoschool.com connected. Waiting for https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html.
HTTPS0: Download complete. Status: 200 OK.
QUEUE: Parsing (0) https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html
Error reading from file: c:\download\https@www.webphotoschool.com\Lesson_Library\_0.99_Lessons\index.html.primary Error code=00000002
QUEUE: Parsing end.
QUEUE: Parsing files added.
John 10/19/2004 07:13 pm
OK - tried a new project - www.yahoo.com - no issues it just cranked away...
Oleg Chernavin 10/20/2004 09:39 am
I think, I have fixed the problem. Please replace your current oe.exe file with the new one:

http://www.metaproducts.com/download/betas/oee1832.zip

Does it work well?

Oleg.
John 10/20/2004 01:36 pm
Hi Oleg,

I tried the new file, but the problem appears to be the same:

HTTPS0: Connecting to host www.webphotoschool.com...
HTTPS0: GET /Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html HTTP/1.1
HTTPS0: Accept: */*
HTTPS0: User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322)
HTTPS0: Cookie: cookie_test=please_accept_for_session
HTTPS0: Host: www.webphotoschool.com
HTTPS0: Host www.webphotoschool.com connected. Waiting for https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html.
HTTPS0: Download complete. Status: 200 OK.
QUEUE: Parsing (0) https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html
Error reading from file: c:\download\https@www.webphotoschool.com\Lesson_Library\_0.99_Lessons\index.html.primary Error code=00000002
QUEUE: Parsing end.
QUEUE: Parsing files added.
HTTPS0: Connecting to host www.webphotoschool.com...
HTTPS0: GET /Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html HTTP/1.1
HTTPS0: Accept: */*
HTTPS0: User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322)
HTTPS0: Cookie: cookie_test=please_accept_for_session
HTTPS0: Host: www.webphotoschool.com
HTTPS0: Host www.webphotoschool.com connected. Waiting for https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html.
HTTPS0: Download complete. Status: 200 OK.
QUEUE: Parsing (0) https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html
Error reading from file: c:\download\https@www.webphotoschool.com\Lesson_Library\_0.99_Lessons\index.html.primary Error code=00000002
QUEUE: Parsing end.
QUEUE: Parsing files added.
Oleg Chernavin 10/21/2004 10:11 am
It looks like it could be a problem with HTTPS protocol - I do not see that Offline Explorer receives bytes in the log. Can you please see if you have enabled "Download progress" in the Filters submenu of the Log Window menu?

Oleg.
John 10/21/2004 08:20 pm
Download progress is enabled.
Oleg Chernavin 10/22/2004 10:19 am
Can you please try to download the URL with the following version? I added more logs there, which may shed some light on what goes wrong there.

http://www.metaproducts.com/download/betas/oep1833l.zip

Thank you!

Oleg.
John 10/22/2004 02:00 pm
Oleg - the only thing that showed up in the log file was:
Error reading from file: c:\download\https@www.webphotoschool.com\Lesson_Library\_0.99_Lessons\index.html.primary Error code=00000002
Do I need to enable something else?
Oleg Chernavin 10/23/2004 10:19 am
Yes, please check all items in the Filters submenu of the Log Window.

Thank you!

Oleg.
John 10/26/2004 03:31 pm
Oleg- my previous post (one line error message) was all that got logged with all items checked. It seems like less information is logged with the OE version you suggested I use.
Oleg Chernavin 10/26/2004 05:31 pm
It looks like the Pause was checked in that menu. Can you uncheck it?

Oleg.
John 10/26/2004 10:40 pm
OK - here is what I get:

HTTPS0: Connecting to host www.webphotoschool.com...
HTTPS0: GET /Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html HTTP/1.1
HTTPS0: Accept: */*
HTTPS0: User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98)
HTTPS0: Host: www.webphotoschool.com
HTTPS0: Connection: Keep-Alive
HTTPS0: Cookie: cookie_test=please_accept_for_session
HTTPS0: Host www.webphotoschool.com connected. Waiting for https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html.
HTTPS0: 1
HTTPS0: dwStatus=200
HTTPS0: FTResult=False
HTTPS0: 2
HTTPS0: 3
HTTPS0: dwBufLen=3
HTTPS0: 4
HTTPS0: 5
HTTPS0: Download complete. Status: 200 OK.
QUEUE: Parsing (0) https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html
Error reading from file: c:\download\https@www.webphotoschool.com\Lesson_Library\_0.99_Lessons\index.html.primary Error code=00000002
QUEUE: Parsing end.
QUEUE: Parsing files added.
Oleg Chernavin 10/28/2004 01:04 pm
Thank you! This gives me some ideas on what can be wrong. I will try to make several changes shortly and get back with an updated version.

Oleg.
John 10/28/2004 06:12 pm
You are welcome Oleg. Software development is a tough job, glad to help...
Oleg Chernavin 10/29/2004 10:22 am
I just made a change in the following updated oe.exe file:

http://www.metaproducts.com/download/betas/oep1838.zip

However I am not sure if it helps, because the URL loads well on other systems I know.

Anyway, please let me know the detailed log as before.

Thank you!

Oleg.
John 10/29/2004 01:20 pm
Hi Oleg, Still no luck...

HTTPS0: Connecting to host www.webphotoschool.com...
HTTPS0: GET /Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html HTTP/1.1
HTTPS0: Accept: */*
HTTPS0: User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322)
HTTPS0: Host: www.webphotoschool.com
HTTPS0: Connection: Keep-Alive
HTTPS0: Cookie: cookie_test=please_accept_for_session
HTTPS0: Host www.webphotoschool.com connected. Waiting for https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html.
HTTPS0: Reading data
HTTPS0: dwIndex=0
HTTPS0: BytesToRead=0
HTTPS0: Download complete. Status: 200 OK.
QUEUE: Parsing (0) https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html
Error reading from file: c:\download\https@www.webphotoschool.com\Lesson_Library\_0.99_Lessons\index.html.primary Error code=00000002
QUEUE: Parsing end.
QUEUE: Parsing files added.
John 11/03/2004 08:08 pm
Hi Oleg,

Any updates?
Oleg Chernavin 11/04/2004 08:01 am
I just released 3.4 SR1 version. I made one change in HTTPS protocol there, which may help. However I am not sure about this. Can you please try it?

http://www.metaproducts.com/download/eesetup.exe

Oleg.
John 11/04/2004 01:11 pm
Should I uninstall the old version first?
Oleg Chernavin 11/05/2004 12:52 am
No. It is not necessary.

Oleg.
John 11/05/2004 06:34 pm
Sorry, Oleg. Still no luck...
HTTPS0: Connecting to host www.webphotoschool.com...
HTTPS0: GET /Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html HTTP/1.1
HTTPS0: Accept: */*
HTTPS0: User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322)
HTTPS0: Cookie: cookie_test=please_accept_for_session
HTTPS0: Host: www.webphotoschool.com
HTTPS0: Host www.webphotoschool.com connected. Waiting for https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html.
HTTPS0: Reading data
HTTPS0: Download complete. Status: 200 OK.
QUEUE: Parsing (0) https://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/_0.99_Lessons/index.html
Error reading from file: c:\download\https@www.webphotoschool.com\Lesson_Library\_0.99_Lessons\index.html.primary Error code=00000002
QUEUE: Parsing end.
QUEUE: Parsing files added.
Oleg Chernavin 11/08/2004 01:00 pm
I am very sorry, but I have no other ideas why it doesn`t work. Does this happen on all computers in your office?

Oleg.
John 11/08/2004 04:28 pm
My computer is the only one it is installed on at work, I`ll try it on another. I was successful loading the pages from my home computer. The main difference is that my home machine is not operating through a proxy server. Also, my work firewall is most likely more sophisticated than my home firewall. Thanks for trying...
Oleg Chernavin 11/09/2004 05:18 am
What kind of firewall do you have in your office? Maybe I will be able to reproduce the problem.

Oleg.